Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:
Toleranssisuunnittelu – Kuinka asiakastarpeet ja tuotteet toleroidaan (2 pv)
1150 euroa /hlö + alv 24 %
22.-23.08.2019, Sibeliustalo, Lahti
1150 euroa /hlö + alv 24 %
22.-23.08.2019, Sibeliustalo, Lahti
”Toleranssisuunnittelu on ns. ennustamistiede, jolla ennustetaan tuotteen ja/tai prosessin suoritusarvossa tapahtuvat vaihtelut, virheet ja viat. Kuinka paljon asiakas sietää vaihtelua tai miten suuri vaihtelu voi olla, että laite toimii tai sen voi koota. Vaihtelut, virheet ja viat syntyvät muutoksista, joita tapahtuu komponenteissa, materiaaleissa, työtavoissa tai mittauksissa.”
Sisältö
Tuotteen ja prosessin toiminnan sekä kokoonpanon onnistumisen sanelee toleranssi (spesifikaatio). Myös tuotekustannukset määräytyvät suurelta osalta toleranssien perusteella.
Kuinka moni on kysynyt, miten toleranssimme on asetettu? Onko vaatimuksessa järkeä? Hylkäämmekö ja säädämmekö turhaan tuotteita ja prosesseja vai onko toleranssirajamme liian löysät? Ovatko suorituskykyvaatimukset oikein asetettu?
Kurssilla käydään läpi keskeiset toleranssisuunnittelun perusteet ja menetelmät. Toleranssisuunnittelun kurssi valmentaa johtoa ja asiantuntijoita ymmärtämään ja soveltamaan toleranssisuunnittelua sekä laadun ja kustannusten optimointia.
Kenelle?
Kurssi sopii suunnittelu- ja tuotekehitysinsinööreille ja -teknikoille, valmistusteknikoille, -päälliköille ja -insinööreille, testausinsinööreille, laatuinsinööreille, luotettavuusinsinööreille ja Black Belteille.
Kouluttaja:
DI Antti Piirainen, Quality Knowhow Karjalainen Oy
– johtava kouluttaja
– Lean Six Sigma Black Belt
– diplomi-insinööri (tuotantotalous, toimitusketjun johtaminen)
– Insinööri AMK (ympäristöteknologia)
OHJELMA
Päivä 1
8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09.00 Avaus, esittely ja ohjelma
09.15 Johdatus toleranssisuunnitteluun
Toleroinnin historialliset juuret ja nykypäivä
Toleranssien kehittäminen
Konseptit, määrittelyt ja keskinäissuhteet
Suunnittelutoleranssien sovittaminen prosessiin
Johdatus taguchilaiseen toleranssianalyysiin
Tuotekustannusten ja laadun balansointi
Taguchin lähestymistapa tolerointiin
12.00 Lounas
13.00 Perinteinen toleranssia nalyysi
Standarditoleranssijulkaisujen/valmistajien suositukset
Lineaarinen ja ei-lineaarinen Worst Case-tekniikka
Lineaarinen ja ei-lineaarinen tilastollinen tolerointi
14.30 Kahvi
15.00 Herkkyysanalyysi
15.30 Tietokoneperusteiset tekniikat
16.00 Kustannusperusteinen toleranssianalyysi
16.30 Ensimmäinen päivä päättyyPäivä 2
08.15 Toinen päivä alkaa
Perinteisen toleroinnin vahvuudet ja heikkoudet
Taguchin laatuhävikkiin perustuva tolerointi
Laadun hävikkifunktio (QLF)
Neliöllisen hävikkifunktion soveltaminen tolerointiin
11.30 Katsaus ortogonaalikokeisiin (DoE)
12.00 Lounas
13.00 Toleranssianalyysikokeen suunnittelu
Kokeellinen toleranssisuunnittelu
Kokeellisen toleranssisuunnittelun prosessi
Esimerkkejä toleroinnista
14.30 Kahvi
15.00 Toleranssisuunnittelun suhde luotettavuuden parantamiseen
15.45 Yhteenveto ja keskustelu
16.00 Toinen päivä päättyyKoulutuspaikka:
Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
Ajankohta:
22.-23.08.2019
Hinta:
1 150 euroa /hlö + alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.
Toleranssisuunnittelu – Kuinka asiakastarpeet ja tuotteet toleroidaan (2 pv)
1150 euroa /hlö + alv 24 %
22.-23.08.2019, Sibeliustalo, Lahti