Kiwa Inspecta järjestää nyt koulutuksen:
FSSC 22000:n version 4.1 lisävaatimukset sisältäen Food Fraud ja Food Defense -vaatimukset (1 pv)
730 euroa /hlö + alv 24 %
20.11.2019, Clarion Hotel Helsinki Airport, Vantaa
730 euroa /hlö + alv 24 %
20.11.2019, Clarion Hotel Helsinki Airport, Vantaa
FSSC 22000 julkaisi uuden version 5 sertifiointiohjelmastaan vuonna 2019. Koulutus antaa hyvän pohjan tehdä vaaranarvioita ja kuinka hallita tämän tyyppisiä riskejä. Koulutuksessa on mukana myös Ruokaviraston asiantuntija kertomassa viranomaisvalvonnan roolista petosten torjunnassa ja esimerkkejä petostapauksista. Koulutuksessa käydään läpi myös palvelujenhallintaa ja allergeenien hallintaohjelmaa käytännön esimerkein.
Tavoite
Koulutus vahvistaa henkilöstön elintarviketietoisuutta ja varmistaa omavalvonnan toimivuutta sekä riskienhallintaa.
Kenelle?
Elintarviketuotantolaitosten laatuvastaavat ja elintarviketuotantolaitosten laatuasioiden kanssa työtä tekevät.
Kouluttajat:
Susanna Pesonen, FSSC pääarvioija
Hanna Brotherus, lakimies, Evira
Ulla Luhtasela, Head of Nordic ja Regulatory and Scientific Affairs at Nestlé
8.30 llmoittautuminen ja aamukahvi
9.00 Avaus, ohjelma ja tavoitteet
9.10 FSSC 22000 versio 5
9.40 Allergeenien hallintaohjelma
– Allergeenien hallintaohjelman laatiminen
– Riskinarvioinnin ja hallintatoimenpiteiden toteuttaminen
– Riskiperusteinen ympäristön monitorointiohjelma
– Mikrobiologisen ja allergeeni kontaminaation valvontatoimenpiteiden vaikuttavuuden arviointi
– Trendianalyysien tekeminen monitoroinnista
10.40 Food Defence standardin vaatimukset ja food defence plan builder (FDA)
– Food Defence suunnitelman toteuttaminen ja sisällyttäminen elintarviketurvallisuusjärjestelmään
– Uhkien tunnistaminen ja riskin arviointi
– Food Defence plan builder (FDA)
11.30 Food Fraud standardin vaatimukset ja käytännön esimerkkejä
– Food Fraud suunnitelman toteuttaminen ja sisällyttäminen elintarviketurvallisuusjärjestelmään
– Haavoittuvuuksien ja uhkien tunnistaminen ja riskin arviointi
– Seuranta menetelmien määritys ja toteutus
12.00 Lounas
12.45 Food Fraud jatkuu
13.30 Food Fraud (Ruokavirasto)
– Viranomaisten- ja elintarvikeyritysten rooli ja vastuu
– Tapaus esimerkkejä meiltä
14.45 Petosten torjunta maailman suurimmassa elintarvikeyrityksessä (Nestlè)
15.30 Päätösyhteenveto
Koulutuspaikka:
Clarion Hotel Helsinki Airport Vantaa, Karhumäentie 5, 01530 Vantaa
Ajankohta:
keskiviikko 20.11.2019
Hinta:
730 euroa /hlö + alv 24 %.
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.
FSSC 22000:n version 4.1 lisävaatimukset sisältäen Food Fraud ja Food Defense -vaatimukset (1 pv)
730 euroa /hlö + alv 24 %
20.11.2019, Clarion Hotel Helsinki Airport, Vantaa